واسه خودم

واسه خودم

واسه خودم

واسه خودم

اعمال لیلة‌ الرغائب؛

http://www.hajj.ir/


اعمال لیلة‌ الرغائب؛

شب 27 اردیبهشت 92؛ شب آرزوها

اولین شب جمعة ماه رجب را «لیلة الرغائب» (شب آرزوها) می‌نامند.«لیله الرغائب» شب امید به رحمت پروردگار، شب دست‌های خالی که تا اوج آسمان پر می‌کشد و شبی که قفل دل‌ها می‌شکند و باران اشک، آسمان چشمان‌مان را خیس می‌کند و لیله‌الرغائب هر کجا که باشی می‌توانی یک شبه راه صد ساله را بروی.
به گزارش سرویس اندیشه پایگاه اطلاع رسانی حج، لیله‌الرغائب شبی است که خدا بی بهانه می‌بخشد و رحمت خود را بی منت بر بندگان خود عطا می‌کند.

در هر یک از سه ماه شریف رجب، شعبان و ماه مبارک رمضان، شبى است بسیار شریف؛ در ماه رجب «لیلة‌الرغائب» است که شب جمعه‏ اوّل ماه باشد و در شعبان «لیلة‌البرات» و «لیلة الرحمه و المبارکه» است که شب نیمه آن باشد و در ماه رمضان «شب قدر» است که از تمامى شب‏ها افضل و بالاتر است.

* لیله الرغائب

شب جمعه اول ماه رجب را لیلة‌الرغائب مى‏‌گویند که اعمال بسیاری برای آن نقل شده است که بافضیلت‌ترین آن نمازی است که از پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) نقل شده است که موجب آمرزش گناهان می‌شود.

* نماز لیله الرغائب

روز پنج‏شنبه اوّل ماه را روزه مى‏گیرى، چون شب جمعه داخل شود مابین نماز مغرب و عشاء دوازده رکعت نماز مى‏گزارى، هر دو رکعت به یک سلام و در هر رکعت از آن یک مرتبه حمد و سه مرتبه «إنّا أنْزَلْناهُ» و دوازده مرتبه «قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ» مى‏خوانى و چون از نماز فارغ شدی، هفتاد مرتبه مى‏گویى: «اللهُمَّ صَلِّ عَلى مُحمّدٍ النبیّ الأُمّی وَعلى آلِهِ»، پس به سجده مى‏روى و هفتاد مرتبه مى‏گویى: «سبوح قدّوس ربُّ المَلائِکةِ والرُوح»، پس سر از سجده بر مى‏دارى و هفتاد مرتبه مى‏گویى: «رَبِّ اغْفِر وَارحَم وَتَجاوَزْ عَمّا تَعلمُ إنّک أنتَ العَلیُّ الأَعْظَمُ»، پس باز به سجده مى‏روى و هفتاد مرتبه مى‏گویى: «سُبّوحٌ قُدّوسٌ رَبُّ المَلائِکَةِ وَالرّوحِ»، پس حاجت خود را مى‏طلبى که انشاءالله بر آورده خواهد شد.

پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در فضیلت نماز لیله الرغائب می‌فرمایند: کسی که این نماز را بخواند، شب اول قبرش خدای متعال ثواب این نماز را با زیباترین صورت و با روی گشاده و درخشان و با زبان فصیح به سویش می‌فرستد. پس او به آن فرد می‌گوید: ای حبیب من، بشارت بر تو باد که از هر شدت و سختی نجات یافتی.

میّت می‌پرسد تو کیستی؟ به خدا سوگند که من صورتی زیباتر از تو ندیده‌ام و کلامی شیرین‌تر از کلام تو نشنیده‌ام و بویی، بهتر از بوی تو نبوییده‌ام. آن زیباروی پاسخ می‌دهد: من ثواب آن نمازی هستم که در فلان شب از فلان ماه از فلان سال به جا آوردی. امشب به نزد تو آمده‌ام تا حق تو را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود و قیامت بر پا شود، من سایه بر سر تو خواهم افکند.

شب لیله الرغائب،برآوردن آروزها، چه آروزیی دارید؟

آرزوهایی که سال پیش در چنین ایامی داشتید، تا چه میزان تحقق یافته یا به وقوع نزدیک شده است؟ چه آرزو یا خواسته‌ای برای شخص خودتان دارید؟ چه آرزوهایی برای نزدیکان و بستگانت اندارید؟ چه آرزوهایی برای هموطنانتان دارید؟
کد خبر: ۳۱۹۶۶۹
تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۲۰:۳۹
نخستین شب جمعه ماه پربرکت رجب در حالی فرامی‌رسد که با نمایان شدن هلال ماه در آسمان، یکی از بهترین ایام برای نیت تمایلات پاک و آرزوها است؛ رویکردی که در سالهای اخیر پررنگ شده و در این شب بندگان خدا ضمن سجده به درگاهش، امید تازه برای رسیدن به مقصودشان می‌کنند و آرزوهایشان را با فرشتگانش که بر زمین نازل شده اند در میان می گذارند.

در چنین شبی که موسوم به «لیله الرغائب» است و در تمامی کشورهای اسلامی گرامی داشته می‌شود، فرشتگان از آسمان به زمین خاکی سرازیر می‌شوند و ساکن زمین می‌شوند و پیغامبر نیت‌های پاک بندگان خداوند هستند. بنابراین ضمن تاکید بر اعمالی که مربوط به چنین شبی است، فرصت نیت خواسته های به حق و آرزوهای دست یافتنی را نمی توان از دست داد.وقت آرزو کردن رسیده است!

در واقع «لیله الرغائب» ضیافتی برای خواستن بهترین ها است و او که بخشنده ترین بخشندگان است، کرمش هیچ گاه توقف پذیر نبوده و نخواهد بود. امشب شبی است که از وابستگی‌های زمینی همچون دل‌های گره خورده تا دلبستگی‌‌های آسمانی در قالب نیت های پاکتان که شاید حتی بر زبان نیز جاری نساخته باشید، در نظرتان خواهد آمد و امید اینکه پیش از تماشای هلال رجبی دیگر، آرزوهایتان محقق شده باشد.

در چنین ضیافت بی‌کرانی، طَبَق‌های آرزو از سوی خداوندگار بزرگ بر بندگانش ارزانی ‌می‌شود و هر انسانی بنابر روحیات و اقتضائاتش، آنچه مطلوب نظرش بوده را از این خان بزرگ برمی‌گیرد و صاحب مهمانی تا آنجا که صلاح بنده‌اش باشد، آرزوهایی که فرشتگان حاملش هستند را برآورده می‌سازد.

در اعمال این شب آمده است، چون شب جمعه شد مابین نماز مغرب و عشاء دوازده رکعت نماز اقامه شود که هر دو رکعت به یک سلام ختم می‌شود و در هر رکعت یک مرتبه سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر، دوازده مرتبه سوره توحید خوانده شود و چون دوازده رکعت به اتمام رسید، هفتاد بار ذکر«اللهم صل علی محمد النبی الامی و علی آله» گفته شود.

پس از آن در سجده هفتاد بار ذکر «سبوح قدوس رب الملائکة والروح» گفته شود. پس از سر برداشتن از سجده، هفتاد بار ذکر «رب اغفر وارحم و تجاوز عما تعلم انک انت العلی الاعظم» گفته شود. دوباره به سجده رفته و هفتاد مرتبه ذکر «سبوح قدوس رب الملائکة والروح» گفته شود. در اینجا می‌توان حاجت خود را از خدای متعال درخواست نمود. ان شاء الله به استجابت می‌رسد.