واسه خودم

واسه خودم

واسه خودم

واسه خودم

اهمیت و فلسفۀ عزاداری امام حسین(ع)

اهمیت و فلسفۀ عزاداری امام حسین(ع)

اهمیت و فلسفۀ عزاداری امام حسین(ع)

بی‌گمان برگزاری مراسم عزاداری امام حسین(ع) یکی از شعائر بزرگ شیعیان محسوب می‌شود که در طول تاریخ توانست ارزش‌های مکتب تشیع را حفظ کند و از نسلی به نسل دیگر منتقل نماید.

برای پی بردن به اهمیت و فلسفۀ عزاداری سید الشهداء(ع) بیان به چند نکته ضروری به نظر می‌رسد:

1. توجه به فضیلت‌ها و صفات والای انسان‌های فرزانه، برجسته و برگزیده

یکی از محورهایی که در آیات متعددی از قرآن کریم مورد تأکید واقع شده، زنده نگه‌داشتن یاد و خاطرۀ مردان الهی و شخصیت‌های فرزانه و برجستۀ تاریخ، و سرگذشت عبرت آموز آنان است.

در سورۀ مریم، خداوند می‌فرماید: «در این کتاب از ابراهیم نیز یاد کن، او بسیار راست‌گو و پیامبر خدا بود».[i] و سپس برخورد قهر آمیز او را با بت‌ها و بت پرستان بیان می‌کند.

در آیۀ دیگری می‌فرماید: «در این کتاب از ادریس نیز یاد کن، او بسیار راست‌گو و پیامبر (بزرگی) بود و ما او را به مقام والایی رساندیم».[ii] و در پی آن به پیامبرانی اشاره می‌کند که مشمول نعمت‌های خدا قرار گرفتند.

در سورۀ دیگری می‌فرماید: «به خاطر آور بندۀ ما ایوب را، هنگامی که پروردگارش را خواند (و گفت: پروردگارا) شیطان مرا به رنج و عذاب افکنده است (به او گفتیم) پای خود را بر زمین بکوب، این چشمۀ آبی خنک برای شست‌وشو و نوشیدن است و خانواده‌اش را به او بخشیدیم و همانند آن‌را به آنان افزودیم تا رحمتی از سوی ما باشد و تذکری برای اندیشمندان».[iii]

روشن است که در این آیات و آیاتی نظیر اینها، به جنبه‌های شخصی و خانوادگی و کارهای معمولی در زندگی این بزرگان توجه نشده است، بلکه از صلاحیت‌ها و فضیلت‌های اخلاقی و برنامه‌های سازندۀ آنان سخن به میان آمده است، و این موضوع نمایانگر آن است که یاد و خاطرۀ شخصیت‌های برجسته و بزگزیدۀ تاریخ بشر باید زنده بماند و صفات و حالات پسندیدۀ آنان مورد توجه باشد؛ از این رو، می‌بینیم که امامان معصوم(ع) در زنده نگه‌داشتن یاد و نام شهیدان کربلا، به ویژه سید و سالار شهیدان حضرت امام حسین(ع)، از شیوه‌های گوناگونی بهره می‌گرفتند.

2. امامان بزرگوار شیعه(ع) و شیوه‌های گوناگون بزرگ‌داشت عزداری امام حسین(ع)

الف) برپایی مجالس سوگواری: یکی از شیوه‌هایی که امامان(ع) برای زنده نگه‌داشتن نهضت حسینی به کار گرفته‌اند، برپایی مجالس سوگواری، گریستن و گریاندن برای مصیبت‌های جانسوز کربلا و یادآوری آن حادثه در زمان‌های مناسب است.

امام سجاد(ع) در طول دوران امامتش پیوسته سوگوار قصۀ عاشورا بود، در این مصیبت آن‌قدر گریست که از «بکائین» (بسیار گریه کنندگان) به شمار آمد و لقب گرفت.[iv]

علقمه حضرمی نقل می‌کند که امام باقر(ع) در روز عاشورا برای امام حسین(ع) در خانه‌اش اقامه عزا می‌کرد و خود آن حضرت برای جدش می‌گریست، تقیه نمی‌کرد و به کسانی که در خانه بودند می‌فرمود: برای آن‌حضرت سوگواری کنند و در مصیبت حسین‌(ع) به یکدیگر تسلیت بگویند.[v]

امام صادق (ع) به داوود رقی فرمود: من هرگز آب سرد ننوشیدم جز این‌که به یاد امام حسین(ع) افتادم.[vi]

از حضرت امام رضا (ع) روایت شده است: وقتی ماه محرم می شد، کسی پدرم (امام کاظم) را خندان نمی‌دید و اندوه و حزن بر وی غالب می‌شد تا روز دهم، و چون روز عاشورا فرا می‌رسید، آن روز، روز مصیبت و حزن و گریۀ او بود و می‌فرمود: امروز، روزی است که حسین(ع) شهید شده است.[vii]

ائمه اطهار(ع) نه تنها خود در عزای سالار شهیدان می‌گریستند، بلکه همواره مردم را به گریستن بر آن‌حضرت تشویق و ترغیب می‌نمودند. در روایتی آمده است: هر کس بر حسین(ع) بگرید، یا (حتی) یک تن را بگریاند، پاداشش بهشت است و هر کس حالت اندوه و گریه به خود بگیرد نیز، پاداشش بهشت خواهد بود.[viii]

تشویق شاعران به مرثیه سرایی؛ شاعرانی که مصیبت‌های کربلا را به شعر درآورده و در مجالس و محافل می‌خواندند، همواره مورد لطف و عنایت ویژۀ امامان معصوم(ع) قرار می‌گرفتند، افرادی چون کمیت اسدی، دعبل خزاعی، سید حمیری و ... .

ب) تشویق و ترغیب به زیارت امام حسین(ع): بزرگ‌داشت بزرگان و زیارت قبر قهرمانان رسم نیکی بوده است که از دیرباز میان ملت‌های جهان و امت‌های گوناگون، مورد توجه بوده و هست. از این میان سید و سالار شهیدان و رهبر آزادگان، امام حسین(ع) آفتابی دیگر و بزرگی بس بهتر و بزرگ‌تر است که باید نام و یادش را به نیکی تمام، بزرگ داشت. سخنان پیشوایان پاک و معصوم (ع) در فضیلت زیارت کربلای حسینی چندان زیاد است که می‌توان گفت: برگزیدگان خدا در هر فرصت و مناسبتی مردم را به زیارت مرقد نورانی سالار شهیدان(ع) تشویق و ترغیب می‌کردند، تو گویی این برنامه‌ای بود که خود را بر آن متعهد می‌دانستند و این کار گذشته از این‌که سبب پیوند روحی و فکری مسلمانان با آن امام همام بود، نوعی از مبارزه، بلکه بهترین مبارزه با ستمگران و زورمداران نیز به حساب می‌آمد، چنان که همیشه چنین بوده و امروز نیز چنین است؛ در باب زیارت آن‌حضرت، احادیث فراوانی داریم که به یکی از آنها بسنده می‌کنیم.

امام صادق (ع) فرمود: هر کس می‌خواهد در روز قیامت بر سر سفره‌های نور بنشیند به زیارت امام حسین(ع) برود.[ix]

3. ویژگی ماه محرم، ماه پیروزی خون بر شمشیر

ماه محرم کتابی است بسیار گرانبها، روز و شب‌هایش، ساعت‌ها و لحظه‌هایش، صفحاتی است از درس معرفت الله و انسانیت و شرافت و عزت و آزادگی، آری، هم چگونه زیستن را به انسان می‌آموزد و هم چگونه مردن را. حسین(ع)، این گنجینه پر بها با گفتن «هیهات منا الذله» به همۀ نسل‌ها و عصرها و به همه زمان‌ها و زمین‌ها، پیام داد که هان، ای فرزندان آدم و ای حق طلبان و عدالت خواهان جهان! به پاخیزید و در برابر حکومت‌های شیطانی و زورگویان و ستم‌گران سر تسلیم فرود نیاوردید... .

علاوه بر این حسین(ع) در آخرین لحظات عمرش که یکه و تنها در برابر هزاران جلاد تا دندان مسلح قرار داشت با جملۀ «هل من ذاب یذب عن حرم رسول الله (ص)...»[x] نصرت و یاری خواست، گویا او از همۀ انسان‌های بیدار، از هر نسل و در هر زمان یاری می‌طلبد، او که ساعات و دقایقی پیش، یاران و عزیزانش را یکی پس از دیگری از دست داده است، او که جنازۀ جوان دلبندش، حضرت علی اکبر را کشان کشان به خیمه برده و دقایقی قبل، قمر بنی هاشم، برادر وفادار و علمدارش، حضرت عباس(ع) را در خون غلطان دیده، او که دیگر کسی را نداشته و امیدی بر زنده ماندن ندارد و می‌داند که به زودی با لب تشنه به ملاقات جدش، رسول خدا(ص) خواهد رفت، برای چه کمک می‌خواهد و از چه کسی نصرت می طلبد؟! او برای نجات خود از مرگ، صدایش را به «هل من ذاب یذب عن حرم رسول الله...» بلند نکرده است، بلکه از نسل‌های آینده نیز یاری می‌جوید که درخت توحید و یکتاپرستی را که در حال خشکیدن است فراموش نکنند و از خونی که او و یارانش برای آبیاری آن درخت ریختند، پاسداری نمایند، تا نهضت عاشورا جاودانه بماند و خاطرۀ حماسه شهیدان کربلا همیشگی باشد و اسلام را بیمه کند.

4. سوگواری عامل وحدت و رمز موفقیت

هر ملتی برای بقا و موفقیت خویش نیاز به عامل وحدت و اجتماع دارد، بدون شک مهم‌ترین عامل وحدت در میان پیروان اهل بیت پیامبر(ص) که با کمترین زحمت و هزینه، می‌تواند توده‌های میلیونی را گرد یک محور قرار دهد. همین مراسم عزاداری بر سالار شهیدان و یاران با وفای او است. این عامل می‌تواند رهایی بخش انسان‌ها از چنگ استبداد و استعمار باشد. در طول تاریخ جریان سوگواریی بر شهیدان کربلا، زمینه ساز قیام‌ها و انقلاب‌های کوچک و بزرگ بوده است؛ مانند قیام توابین که با یزیدیان جنگیدند، و قیام مختار که اکثر خون آشامان کربلا را به سزای اعمالشان رساند و شکست سختی بر سپاه نیرومند اموی وارد ساخت و ... . به طور کلی به گفتۀ برخی از صاحب نظران، بیشتر انقلاب‌های دنیا از توجه به قیام حماسه سازان کربلا نشأت گرفته است که یک نمونۀ آشکار آن، آزادسازی شبه قاره هند، از دست استعمار انگلیس بود. گاندی رهبر این انقلاب می‌گوید: من برای ملت هند چیز تازه‌ای نیاوردم، فقط نتیجه‌ای که از مطالعات و تحقیقاتم درباره تاریخ زندگی قهرمان کربلا به دست آورده بودم، ارمغان ملت هند نمودم، اگر بخواهیم ملت هند را نجات دهیم واجب است همان راهی را بپیماییم که حسین بن علی(ع) پیمود.[xi]

نمونۀ دیگر آن، نقش عظیم حادثه کربلا و عاشورا، در به وجود آمدن انقلاب شکوه‌مند اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) است که دنیا را به لرزه افکند.

مدرسه های جهان

از دانش آموزان روسی تا نیجریه ای که چهارتایی پشت یک نیمکت می نشینند، جولین جرماین ما را به سفری دور دنیا از نوعی متفاوت می برد .

مدرسه ای در بلوهوریزنته برزیل

آمار :      نرخ زایمان (تولد به ازای هر زن)   ۱٫۹                                            امید به زندگی ۷۳ سال

جمعیت با درآمد روزانه کمتر از ۲ دلار  ۱۰درصد                        سواد نسل جوان ( ۲۴ – ۱۵ )   ۹۷٫۸ درصد

در برزیل هر خانواده ای که پول داشته باشد بچه های خود را به مدرسه خصوصی می فرستد . این کودکانی که در عکس مشاهده می کنید بسیار فقیر هستند . اینها حتی مشکل تهیه کتاب و کبف دارند . دانش آموزان از این نوع مدارس کمتر به دانشگاه می روند .

آلمان، دوسلدورف

آمار :      نرخ زایمان (تولد به ازای هر زن)   ۱٫۴                                            امید به زندگی ۸۰ سال

جمعیت با درآمد روزانه کمتر از ۲ دلار  ۰ درصد                        سواد نسل جوان ( ۲۴ – ۱۵ )   ۹۹٫۱ درصد

یک مدرسه به معنای واقعی ! همانطوری که از عکس مشخص است دانش آموزان بسیار آرام هستند . اگر خوب به همه کودکان درون کلاس نگاه کنید حس موجود در کلاس به شما منتقل می شود . این کلاس دکوراسیون بسیار زیبایی نیز دارد و طرح های روی دیوار مناسب کلاسی در این سن می باشد . به گفته عکاس در یکی از کلاسهای نزدیک این کلاس یک جشن برگزار شده بود و معلمان و اولیای آنها در حال جشن گرفتن با دانش آموزان بودند.

مدرسه ابتدایی در یمن

آمار :      نرخ زایمان (تولد به ازای هر زن)   ۵٫۳                                            امید به زندگی ۶۵ سال

جمعیت با درآمد روزانه کمتر از ۲ دلار آمار موجود نیست                       سواد نسل جوان ( ۲۴ – ۱۵ )  ۸۴٫۱ درصد

این فقط یک کلاس درس نیست کل مدرسه است . این مدرسه در روستایی کوچک در منطقه ای کشاورزی قرار دارد. کودکان بین ۵ تا ۱۲ سال هستند . عکاس می گوید که مجبور شده در این کلاس ۱۰ متر کابل کشی کند چون برق نداشته است . در کلاسهای کوچک روستایی زیاد به مختلط بودن دختر و پسر سخت نمی گیرند .

دبیرستانی در سنت لوئیس آمریکا

آمار :      نرخ زایمان (تولد به ازای هر زن)   ۲                                            امید به زندگی ۷۸ سال

جمعیت با درآمد روزانه کمتر از ۲ دلار   ۰ درصد                                     سواد نسل جوان  ۹۹٫۷ درصد

این مدرسه در جنوب شهر سنت لوئیس در ایالت میزوری قرار دارد . همانطوری که در عکس مشاهده می کنید همه سیاه پوست هستند .

مدرسه راهنمایی هلند

آمار :      نرخ زایمان (تولد به ازای هر زن)   ۱٫۸                                            امید به زندگی ۸۱ سال

جمعیت با درآمد روزانه کمتر از ۲ دلار ۰ درصد                                        سواد نسل جوان    ۹۹٫۷ درصد

ساعت ورزش این کلاس است . بچه ها حدود ۱۳ – ۱۴ سال سن دارند . به گفته عکاس ، هلندی ها آرام ترین دانش آموزان در سراسر جهان هستند . او می گوید حتی بدون اینکه از آنها بخواهد لبخند می زدند .

مدرسه ابتدایی در مادرید اسپانیا

آمار :      نرخ زایمان (تولد به ازای هر زن)   ۱٫۴                                            امید به زندگی ۸۱ سال

جمعیت با درآمد روزانه کمتر از ۲ دلار  ۰ درصد                        سواد نسل جوان ( ۲۴ – ۱۵ )   ۹۹٫۶ درصد

مدارس ابتدایی در مادرید کوچک هستند . به دلیل پایین بودن نرخ تولد بسیاری از این مدارس در معرض تعطیلی هستند .

مدرسه ابتدایی در اتیوپی

آمار :      نرخ زایمان (تولد به ازای هر زن)   ۴٫۴                                           امید به زندگی ۵۸ سال

جمعیت با درآمد روزانه کمتر از ۲ دلار  ۷۸ درصد                                      سواد نسل جوان     ۴۴٫۶ درصد

سطح سواد در این کشور بسیار پایین است . این مدرسه در گامبلا روستایی در ۴۰۰ کیلومتری آدیس آبابا قرار دارد.

کلاس درسی در نیجریه

آمار :      نرخ زایمان (تولد به ازای هر زن)  ۵٫۶                                            امید به زندگی ۵۱ سال

جمعیت با درآمد روزانه کمتر از ۲ دلار ۸۴ درصد                                   سواد نسل جوان     ۷۱٫۲ درصد

بهترین کلاس مدرسه که به عکاس اجازه دادند از آن عکس برداری کند این کلاس بوده است . در این کلاس حدودا ۶۰ نفر حضور دارند که البته کلاسهای دیگر ۹۰ نفری هستند . میزهای این کلاسها توسط شرکتهای انرژی نیجریه به مدرسه اهدا شده اند .  پشت هر میز ۳ تا ۴ نفر می نشینند.

دبیرستانی در تایپه پایتخت تایوان

آمار :      نرخ زایمان (تولد به ازای هر زن)  ۰٫۹                                            امید به زندگی ۷۲ سال

جمعیت با درآمد روزانه کمتر از ۲ دلار  ۰ درصد                                     سواد نسل جوان آمار موجود نیست

دانش آموزان با معلمانشان ناهار خورده اند و بعد از آن به مدت نیم ساعت بر روی میزشان استراحت می کنند . بعد از خواب ۱۰ دقیقه در فضای آزاد قدم می زنند و بعد به کلاس بر می گردند .

دوحه قطر

آمار :      نرخ زایمان (تولد به ازای هر زن)  ۲٫۳                                            امید به زندگی ۷۸ سال

جمعیت با درآمد روزانه کمتر از ۲ دلار   ۰ درصد                        سواد نسل جوان ( ۲۴ – ۱۵ )   ۹۷٫۸ درصد

دیدگاه عکاس : کلاسی به لحاظ امکانات و فضا سطح بالا ولی سرد و بی روح !

دبیرستانی در سن پترزبورگ روسیه

آمار :      نرخ زایمان (تولد به ازای هر زن)   ۱٫۵                                            امید به زندگی ۶۹ سال

جمعیت با درآمد روزانه کمتر از ۲ دلار  ۰ درصد                                       سواد نسل جوان   ۹۹٫۷ درصد

آموزش در روسیه بسیار جدی گرفته می شود . به لحاظ ظاهری بیشتر به تاجران شباهت دارند تا دانش آموز . به گفته عکاس بسیار جاه طلب هستند و هر کدام از این دانش آموزان می خواهند که به دانشگاه بروند .

این هم کلاس درسی از ایران :

ورزش انسان را با هوش‌تر می‌کند

ورزش انسان را با هوش‌تر می‌کند

کارشناسان کانادایی معتقدند انجام فعالیت‌های ورزشی می‌تواند ذهن فرد را خلاق‌تر و باهوش‌تر سازد.
 در این مطالعه گروهی از داوطلبان پس از انجام یک دوره چهار ماهه فعالیت‌های ورزشی مورد بررسی قرار گرفتند و نشان داد توانایی آنان در تصمیم‌گیری و تامل کردن بهبود یافته است.
 
محققان این مطالعه با بررسی قابلیت‌های شناختی و ویژگی‌های فیزیکی آنان دریافتند فعالیت‌های ورزشی باعث می‌شود تا مقدار خون کافی به سلول‌های مغزی برسد. هر چه فعالیت‌های بدنی بیشتر باشد قابلیت‌های شناختی افراد افزایش می‌یابد.یکی از محققان این مطالعه گفت: کاهش قابلیت‌های شناختی بخشی از دوره کهولت سن است اما حداقل می‌توان با افزایش فعالیت‌های بدنی از سرعت پیشرفت آن کاست.

پرسش و پاسخ خواندنی علامه جوادی آملی با پروفسور آلمانی

در دیدار با دانشجویان و اساتید دانشگاه دیسبورگ صورت گرفت
معنای عدل هم روشن است عدل یعنی هر چیزی را در جای خود قرار دادن، این مفهوم، شفاف و روشن است اما جای اشیا کجاست جای اشخاص کجاست آن را اشیاآفرین و اشخاص‌آفرین باید مشخص کند عدل معنایش این است هر چیزی را در جای خود قرار بدهیم اما جای اشیا کجاست جای اشخاص کجاست؟
رویس فرهنگی «فردا»: حضرت آیت الله جوادی آملیچندی پیش در دیدار با دانشجویان و اساتید دانشگاه دیسبورگ به تبیین ویژگی های سیاست دینی از منظر اسلام و نقد شرایط سیاسی کنونی جهان پرداختند.ایشان در پایان به سوالات پروفسور هیپلر استاد دانشگاه و سرگروه دانشجویان آلمانی پاسخ گفتند.

در این دیدار آیت الله جوادی آملی به تبیین ویژگی های سیاست دینی از منظر اسلام و نقد شرایط سیاسی کنونی جهان پرداختند و فرمودند: جامعه بشری امروزی را سیاست غیر دینی اداره می کند.
ایشان افزودند: آنچه در جهان کنونی می گذرد این است که بشر امروزی بر مبنای جهل و ظلم زندگی می کند. و از همین رو است که بخش زیادی از بودجه های کشورها مستکبر صرف آدم کشی و ساخت کارخانه های اسلحه سازی می شود که این نشانه سیاست غیر دینی است.
حضرت ایت الله جوادی آملی در ریشه یابی علل انحراف سیاست در جهان غرب اذعان داشتند: دلیل حرکت بشر به این سمت نشناختن انسان است چرا که اینان اندیشیدند مرگ پایان راه انسان است و چون به باطل مرگ را پایان راه زندگی تلقی کردند خواستند این مدت کوتاه را راحت و آسوده تر زندگی کنند. و حال اینکه ندانستند رفاه انسان در تامین عدل همگانی است.
ایشان با ذکر این نکته که خداوند قوانین و روابط انسانی را در سه بخش محلی، منطقه ای و بین المللی برای انسان تنظیم و ارائه کرده است فرمودند: خدا دو چراغ برای هدایت جامعه قرار داده است یکی چراغ درونی به نام عقل و فطرت و یکی چراغ بیرونی به نام دین و شریعت، اگر آنچه بشر با عقل می فهمد مطابق با دین باشد این مطلب دینی خواهد بود.
ایشان تاکید کردند: سیاست را باید روی دو مبنای عقل و دین بنا کرد و این کاری بود که در ایران حضرت امام خمینی(ره) آن را انجام داده است.

بعد از سخنان علامه جوادی آملی پرسش و پاسخی میان ایشان و پرفسور آلمانی انجام شد که متن کامل آن به این شرح است.

پروفسور هیپلر: شما مباحث خیلی خوبی را اشاره کردید رابطه بین سیاست و دین و اینکه جامعه سیاسی امروز غیر دینی است نظر دین راجع به سیاست را لطف بفرمایید توضیح بدهید که دین راجع به سیاست چه نظری دارد؟
علامه جوادی آملی: دین درباره سیاست، انسان را معرفی کرد و انسان‌ها را برادر یکدیگر معرفی کرد، بر محور عقل و عدل جامعه را اداره می‌کند به همه ما فرمود نه بیراهه بروید نه راه کسی را ببندید آنچه از دست شما برمی‌آید بکوشید کسی را زخمی نکنید و اگر کسی زخمی شد به بالینش بشتابید و درمانش کنید. بساط دین بر این است که هر موجودی نزد خدا عزیز و محترم است و تمام نیازها را خدا در جهان آفرید و همگان را به این سفره دعوت کرد و رفاه همگان را هم می‌طلبد. سخن دین این است هر کاری که انسان انجام می‌دهد در محضر خدای سبحان است هر نیّتی که می‌کند در محضر دل و قلب‌آفرین است و در محکمه عدل خدا همه چیز به حساب می‌آید فرمود در روزی که صحنه قیامت قیام می‌کند یعنی همگان بعد از مرگ برای پاداش و کیفر به حضور خدا می‌رسند. هر ذرّه‌ای چه خوب چه بد مشهود انسان است بر اساس این مبنای عقل و عدل، تدبیر امور مردم تدوین می‌شود به نام قانون. نمونه قانون سیاسی اسلامی این است هر کتاب قانون یک سلسله موادّی دارد یک سلسله مبانی، مواد قانونی را از مبانی می‌گیرند مانند عدل، استقلال، حریّت، امنیت، امانت و مانند آن که اینها مبانی است آن موادّ قانونی و حقوقی و سیاسی را از این مبانی می‌گیرند مهم‌ترین مبنا در بین مبانی حقوقی که موادّ قانونی از این مبانی استنباط می‌شود مسئله عدل است یعنی همه مواد قانونی باید عادلانه باشد معنای عدل هم روشن است عدل یعنی هر چیزی را در جای خود قرار دادن، این مفهوم، شفاف و روشن است اما جای اشیا کجاست جای اشخاص کجاست آن را اشیاآفرین و اشخاص‌آفرین باید مشخص کند عدل معنایش این است هر چیزی را در جای خود قرار بدهیم اما جای اشیا کجاست جای اشخاص کجاست آیا زن و مرد یکی هستند یا فرق دارند آیا شراب و سرکه یکی هستند یا فرق دارند آیا گوسفند و خوک هر دو حلال‌اند یا یکی حلال است و دیگری حرام، غیر از آفریدگار اینها کسی نمی‌داند. آیا دریا حقّ همه است یا نه، آیا منابع و موادّ معدنی برای همه است یا نه، آیا اینها برای دولت است یا ملت، اینها را باید کسی بیان کند که اینها را آفریده است. قوانین سیاسی اسلام از این مبانی گرفته می‌شود مثل عدل و استقلال و امنیت و امانت و مانند آن و این مبانی را از آن منابع وحیانی می‌گیرند اگر منابع را رها کنیم مبنای بی‌منبع می‌شود جاهلانه، می شود حرف غیر علمی، زیرا عدل را خودشان معنا می‌کنند، جای اشیا و اشخاص را خودشان معین می‌کنند، لذا ممکن است کسی که از سرزمین خود دفاع می‌کند این دفاع مقدس را ترور بدانند و ترور تروریست‌ها را تقدیس کنند چون به دست خود آنهاست نتیجه‌اش جنگ جهانی اول، جنگ جهانی دوم و اشغال کشورهای مظلوم است.

پروفسور هیپلر: مباحثی که طرح کردید با اینکه دانستنش خیلی جالب بود دانستنش، مباحث بسیار مبنایی و فلسفی قضیه هستند که جهان چطور خلق شده و رابطه عقل و دین و اینها، خیلی مباحث کلی و به قول معروف پایه‌ای هستند و هر عقل سلیمی و معمول افراد دینی هم به این رسیدند عدالت را همه خوب می‌دانند و کارهای خوب را همه نیک می‌پندارند. رئیس جمهور دولت آلمان کنونی هم یک فرد بسیار مذهبی است یک پروتستان فعال است که او هم اینها را باور دارد این را همه قبول دارند فعالیت‌های مذهبی در این جوامع هست ولی به سیاست دولت‌ها که می‌رسد، دین دیگر راه ورود ندارد. در مقام سخن، مبانی دینی را رد نمی‌‌کنند ارزش می‌گذارند و تبلیغ می‌شود ولی زمانی که به عمل می‌رسد آن سیاستمدارها خودشان را ملزوم و ناچار به استفاده از مبانی دینی خودشان را نمی‌دانند و طور دیگر عمل می‌کنند. این شرایط را ما از اروپاست می‌دانیم و باور داریم اگر نظری دارید بفرمایید.

علامه جوادی آملی: یک وقت است که انسان سیاست دینی را می‌خواهد تشریح کند یک وقت می‌خواهد عمل کند کم نیستند افرادی که می‌گویند دین افیون است مارکس و انگلس حرفشان این بود که دین افیون است یعنی انسان با مرگ می‌پوسد و بعد از مرگ خبری نیست همان طوری که بعد از مرگ کسی گرگ را کیفر نمی‌کند و گوسفند را پاداش نمی‌دهد ظالم را کسی کیفر نمی‌کند و مظلوم را پاداش نمی‌دهد این فکر مارکس و انگلس که خطرات فراوانی را به همراه داشت و دارد در عمل امر رایج همه است آن اعتقاد درونی که سودمند نیست مشکل سیاست را حل نمی‌کند اگر کسی پذیرفت که موادّ قانونی باید به استناد عدل باشد و اگر عدل را وضع هر چیزی در جای خود معنا کرد باید بداند جای اشیا کجاست جای اشخاص کجاست و این را غیر از اشیاآفرین و اشخاص‌آفرین یعنی خدا کسی نمی‌داند اگر مبنای حقوقی به منبع ختم نشود، قوانین، ظالمانه تدوین می‌شود سیاست دینی آن است که موادّ ما به مبانی، مبانی ما به منابع استناد پیدا کند تا قوانین بشود محقّقانه انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام راحل برای آن است که این اضلاع و عناصر سه‌گانه پیاده بشود امیدواریم روزی فرا برسد که جهان این اصول سه‌گانه را بشناسد و پیاده کند و کارخانه‌های سلاح های آدم‌کشی تبدیل بشود به مراکز تولید مواد غذایی و فعالیت های فرهنگی؛ به امید آن روز امیدواریم! ـ ان‌شاءالله ـ این پیام را از ایران اسلامی به برکت خون‌های شهدا و تلاش امام راحل به عنوان ره‌توشه به غرب ببرید و آن عزیزانی که منتظر صلاح و فلاح‌اند به این معارف بار یابند تا جهان چهره صلح و آسایش و آرامش را بهتر ببیند .

مجدّداً مقدم شما را گرامی می‌داریم امیدواریم در سفر به ایران اسلامی علماً و عملاً به شما خوش گذشته باشد.

ارائه برنامه تمرینی و معرفی حرکات مادر و پایه ای بدنسازی

نمونه یک برنامه تمرینی 4 روزه  در دوران حجم:

در ابتدا هر گروه عضلانی بزرگ را با یک گروه کوچک ترکیب کرده و در یک روز قراز می دهیم.


شنبه (روز اول): سینه و پشت بازو

پرس سینه: 4ست شامل 8،10،10،12 تکرار 

پرس بالا سینه: 3 ست 12_10 _8 تکرار

زیر سینه دمبل: 3 ست 10_10_8 تکرار

پارالل:3 ست تا حد ناتوانی 

پشت بازو هالتر خوابیده:4 ست 12_10_8_8

پشت بازو سیم کش با میله صاف: 3 ست 15_12 _10

نکته:افراد مبتدی(زیر 6 ماه تمرین) در صورت نا توانی در انجام پارالل در ابتدای تمرین و یا با شنا سوئذی عوض شود.


روز دوم(یکشنبه): سر شانه و کول

شر شانه پرس هالتر از جلو:3 ست 12_10_8

سر شانه پرس پشت:12_10_10

سرشانه دمبل آرنولدی یا چرخشی از جلو:3 ست 10_10_10

سر شانه دمبل خم: 12_10_ 10

کول شراگز دمبل 3 ست 15_12_10

ساعد معمولی هالتر:3ست 15 _12_10


روز سوم (دوشنبه): استراحت کامل


روز چهارم (سه شنبه): عضلات پشت (زیر بغل) و جلو بازو

سیم کش دست باز از جلو :4 ست 15_10_10_15

اچ جفتی:10_8_6

بار فیکس دست باز از  پشت سر: 3 ست تا حد نا توانی

پلاور:3ست 10_10_10

جلو بازو هالتر 12_10_8_6

جلو بازو لاری با میله هالتر EZ :  به صورت 10_8_6 تکرار

جلو بازو دمبل چکشی روی میز بالا سینه: 3 ست 10 _ 8_6


روز پنجم (چهار شنبه):استراحت و ریکاوری


روز ششم: حرکات پا

جلو پا دستگاه: 3 ست 15 _ 12 _12

اسکوات:4 ست:15_12_10_8

پرس پا 3 ست 10 _8 _6

پشت پا سیم کش خوابیده:3 ست 15_15_12

پشت پا لیفت هالتر با زانوی صاف 4 ست 15_12_10_15

ساق پا نشسته:4 ست 25_20_15_12


روز هفتم (جمعه استراحت)

در این نوع تقسیم بندی هر گروه عضلانی یک بار در طول هفته به صورت اختصاصی تمرین داده می شود.

البته با توجه به تیپ های مختلف بدنی برنامه تمرینی و نحوه تقسیم بندی روزها می تواند مقداری تغییر کند.

برای مثال در افراد لاغر و یا کسانی که کات عضلانی خوبی برخوردارند تعداد تکرار در ست ها 1_2 تکرار کمتر شود.

ویا در افرادی که با توجه به شرایط خود مثل سرعت ریکاوری،و داشتن آمادگی جسمی و روحی خوب نیاز باشد برنامه تمرینی را به گونه ای تغییر داد که مقدار تمرینات در هفته افزایش یابد.

برای مثال برنامه تغییر برنامه 4 روزه بالا به برنامه 5 روز تمرین در هفته و 2 روز استراحت:


شنبه (روز اول): سینه و پشت بازو

پرس سینه: 4ست شامل12 ،8،10،10، تکرار 

پرس بالا سینه: 3 ست 12_10 _8 تکرار

زیر سینه دمبل: 3 ست 10_10_8 تکرار

پارالل:3 ست تا حد ناتوانی 

پشت بازو هالتر خوابیده:4 ست 12_10_8_8

پشت بازو سیم کش با میله صاف: 3 ست 15_12 _10

نکته:افراد مبتدی(زیر 6 ماه تمرین) در صورت نا توانی در انجام پارالل در ابتدای تمرین و یا با شنا سوئذی عوض شود.


روز دوم(یکشنبه): سر شانه و کول

شر شانه پرس هالتر از جلو:3 ست 12_10_8

سر شانه پرس پشت:12_10_10

سرشانه دمبل آرنولدی یا چرخشی از جلو:3 ست 10_10_10

سر شانه دمبل خم: 12_10_ 10

کول شراگز دمبل 3 ست 15_12_10

ساعد معمولی هالتر:3ست 15 _12_10


روز سوم(دوشنبه): عضلات پشت (زیر بغل) و جلو بازو

سیم کش دست باز از جلو :4 ست 15_10_10_15

اچ جفتی:10_8_6

بار فیکس دست باز از  پشت سر: 3 ست تا حد نا توانی

پلاور:3ست 10_10_10

جلو بازو هالتر 12_10_8_6

جلو بازو لاری با میله هالتر EZ :  به صورت 10_8_6 تکرار

جلو بازو دمبل چکشی روی میز بالا سینه: 3 ست 10 _ 8_ 6


روزچهارم(سه شنبه): حرکات پا

جلو پا دستگاه: 3 ست 15 _ 12 _12

اسکوات:4 ست:15_12_10_8

پرس پا 3 ست 10 _8 _6

پشت پا سیم کش خوابیده:3 ست 15_15_12

پشت پا لیفت هالتر با زانوی صاف 4 ست 15_12_10_15

ساق پا نشسته:4 ست 25_20_15_12


روز پنجم (چهار شنبه):استراحت و ریکاوری


روز ششم _ پنجشنبه (تکرار برنامه روز اول): سینه و پشت بازو

پرس سینه: 4ست شامل 12،10،10،8 تکرار 

پرس بالا سینه: 3 ست 12_10 _8 تکرار

زیر سینه دمبل: 3 ست 10_10_8 تکرار

پارالل:3 ست تا حد ناتوانی 

پشت بازو هالتر خوابیده:4 ست 12_10_8_8

پشت بازو سیم کش با میله صاف: 3 ست 15_12 _10

نکته:افراد مبتدی(زیر 6 ماه تمرین) در صورت نا توانی در انجام پارالل در ابتدای تمرین و یا با شنا سوئذی عوض شود.


روز هفتم (جمعه استراحت)


نکات مورد توجه:

۱ـبیشتر ا ز یک ساعت در باشگاه نمانید(چون بدن وارد سییکل کاتابولیک می شود)

۲ـقبل از تمرینکل بدن و عضلاتو مفاصل موضعی که قرار است کار شوند به خوبی گرم شود

۳ بعد از تمرین حرکات کششی و سرد کردن انجام گیرد

۴ـتایم کار با وزنه ۴۵ دقیقه می باشد

۵ـدو روش برای دانستن زمان استراحت بین ست ها:

الف:بین هر حرکت ۳۰ تا۴۵ ثانیه استراحت و تنفس عمیق انجام گیرد.

ب:تا زمانی که ضربان قلب و تعداد تنفس به حالت عادی برگردد