با
فرد مبتلا به آلزایمر آلبوم خانوادگی را ورق بزنید و خاطرات خوش را مرور
کنید. اگر از مناسبتهای خانوادگی فیلم دارید، آن را همراه بیمار تماشا
کنید و در مورد آنها با هم صحبت کنید. با کمک برخی اشیا میتوان خاطرات را
به یاد آورد و در مورد آنها صحبت کرد.
اما هرگز فراموش نکنید در به یادآوری خاطرات، اگر احساس کردید حافظهاش یاری نمیکند، هرگز به او نگویید یادت نمیآید؟ در عوض خودتان آن ماجرا و خاطره را برایش بازگو کنید و نهایتا از عبارت یادش بخیر استفاده کنید و اگر او خاطرهای را به یاد آورد و راجع به آن صحبت کرد، از او بخواهید آن را بیشتر شرح دهد.
محرکهای
حسی میتواند کمک زیادی به این بیماران بکند. با کمک انواع محرکهای حسی
یعنی تصاویر، صداها، طعمها و نیز محرکهای پوستی مفاهیم و اطلاعات ذخیره
شده در حافظه را فعال کنید. یکی از این کارها بازی اسم فامیل است. این بازی
میتواند
کمک زیادی به بیمار کند.
دیدن فیلمهایی مانند فیلمهای مستند و راز بقا را نیز توصیه میکنیم. بهتر است هنگام تماشا توجه او را به فیلم و توضیحات آن جلب کرده یا خودتان به زبان سادهتر در مورد تصاویر با او صحبت کنید (در این رابطه مستندهای حاوی صحنههای خشن توصیه نمیشود).
تصاویری از مکانهای مهم تاریخی، هنری، مذهبی یا اشخاص مشهور علمی، هنری و مذهبی و همچنین حیوانات، گلها، طبیعت و اشیای مختلف تهیه کرده، آنها را با هم ببینید و در موردشان صحبت کنید. این تصاویر به صورت کارتهای آموزشی در بازار وجود دارد.
برای
تقویت حافظه شنوایی بیمار میتوانید در قالب بازی و تفریح چشمهای او را
ببندید و صداهای مختلف (البته نه آزاردهنده) را به وجود آورده و از او
بخواهید حدس بزند آن چه صدایی است یا به صورت طبیعی توجه او را به صداهایی
که در اطرافش میشنود جلب کنید. مثل صدای عبور هواپیما، بچههایی که در
کوچه بازی میکنند،
صدای بوق ماشین و...
حس بویایی او را با بوهای مختلفی که در اطراف شما وجود دارد میتوانید تحریک و تقویت کنید. به طور مثال میتوانید گلاب، سبزیجات تازه، مهر جانماز، گلها، عطرها و غذاها را نزدیک بینی وی برده و از او سوال کنید. اگر نتوانست جواب دهد، خودتان نام آن را بگویید. حتی میتوانید به صورت بازی و با چشم بسته این کار را انجام دهید.
در مورد طعمها نیز میتوانید به این طریق عمل کنید. اجازه دهید مقدار کمی از طعمهای مختلف مانند ترشی، شیرینی و... را بچشد و احساسش را بگوید. حتی این کار را میتوانید به صورت بازی و مسابقه نیز انجام دهید.
برای تحریک حس لامسه نیز میتوان با کمک برخی اشیاء مفاهیم زبری، نرمی، صافی، سختی، سردی، گرمی، فشار و... را تمرین کرد. البته به کمک ابزار کمک آموزشی مفاهیمی مانند رنگ، اندازه، وزن و... را نیز میتوان یادآوری کرد.
در تمام موارد ذکر شده باید به خاطر داشت نباید کاری کرد که موجب آزار و اذیت بیمار شود بلکه فعالیتها باید با مهربانی، شادی و تفریح همراه باشد
در خصوص سفید شدن مو، جدا از مورد وراثت و ژنتیک، موارد دیگری نیز دست اندر کار هستند که مورد تغذیه از مهمترین آنهاست.
در واقع نقایص و کمبودهای تغذیهای، عامل مهمی برای از دست دادن رنگ و شفافیت مو هستند. غذاهایی مصرف کنید که سرشار از ویتامین و مواد معدنی باشند که رنگ موها را حفظ کرده و علاوه بر آن از دیگر خواص سلامتی آنها نیز بهرهمند شوید.
سبزیجات برگی
برای استفاده از ویتامینهای B از سبزیجات برگی تیره رنگ مصرف کنید. پوست سر شما برای تولید سلولهای قرمز خون که اکسیژن و مواد غذایی را منتقل میکنند از ویتامین B6 و B12 مصرفی شما استفاده میکنند.
رنگ مو به هورمونها مربوط میشود و ویتامین B12 نیز نقش مهمی را در تولید هورمون بر عهده دارد.
شکلات
مس نقش اساسی در تولید ملانین - منبع رنگ مو - دارد. کمبود مس در بدن میتواند منجر به سفید شدن مو شود. برای بهرهمندی از این ماده، مصرف شکلات نیمه شیرین میتواند گزینه خوبی باشد. از دیگر غذاهای سرشار از مس میتوان به عدس و قارچ نیز اشاره کرد.
ماهی سالمون
سلنیوم موجود در این غذای دریایی با تنظیم تولید هورمون و مبارزه با رادیکالهای آزاد به شفافیت و درخشش مو کمک موثری میکند و از سفید شدن زودهنگام مو پیشگیری میکند.
انواع توت
مصرف انواع توت به خصوص توتفرنگی راه خوشمزهای برای کسب فراوان ویتامین C است. یکی از عملکردهای مهم ویتامین C کمک به تولید ونگهداری کلاژن سالم (نوعی بافت رابط درون فولیکولهای مو ) است و با رادیکالهای آزاد که منجر به فرآیند پیری میشوند مبارزه میکند.
بادام
برای دستیابی به ویتامین E و مس، بادام بخورید. بادام را به عنوان میان وعدهای سالم میل کنید . محققان میگویند مصرف بادام میتواند سطح کلسترول بد را کاهش دهد.
در خصوص سفید شدن مو، جدا از مورد وراثت و ژنتیک، موارد دیگری نیز دست اندر کار هستند که مورد تغذیه از مهمترین آنهاست.
در واقع نقایص و کمبودهای تغذیهای، عامل مهمی برای از دست دادن رنگ و شفافیت مو هستند. غذاهایی مصرف کنید که سرشار از ویتامین و مواد معدنی باشند که رنگ موها را حفظ کرده و علاوه بر آن از دیگر خواص سلامتی آنها نیز بهرهمند شوید.
سبزیجات برگی
برای استفاده از ویتامینهای B از سبزیجات برگی تیره رنگ مصرف کنید. پوست سر شما برای تولید سلولهای قرمز خون که اکسیژن و مواد غذایی را منتقل میکنند از ویتامین B6 و B12 مصرفی شما استفاده میکنند.
رنگ مو به هورمونها مربوط میشود و ویتامین B12 نیز نقش مهمی را در تولید هورمون بر عهده دارد.
شکلات
مس نقش اساسی در تولید ملانین - منبع رنگ مو - دارد. کمبود مس در بدن میتواند منجر به سفید شدن مو شود. برای بهرهمندی از این ماده، مصرف شکلات نیمه شیرین میتواند گزینه خوبی باشد. از دیگر غذاهای سرشار از مس میتوان به عدس و قارچ نیز اشاره کرد.
ماهی سالمون
سلنیوم موجود در این غذای دریایی با تنظیم تولید هورمون و مبارزه با رادیکالهای آزاد به شفافیت و درخشش مو کمک موثری میکند و از سفید شدن زودهنگام مو پیشگیری میکند.
انواع توت
مصرف انواع توت به خصوص توتفرنگی راه خوشمزهای برای کسب فراوان ویتامین C است. یکی از عملکردهای مهم ویتامین C کمک به تولید ونگهداری کلاژن سالم (نوعی بافت رابط درون فولیکولهای مو ) است و با رادیکالهای آزاد که منجر به فرآیند پیری میشوند مبارزه میکند.
بادام
برای دستیابی به ویتامین E و مس، بادام بخورید. بادام را به عنوان میان وعدهای سالم میل کنید . محققان میگویند مصرف بادام میتواند سطح کلسترول بد را کاهش دهد.